PARTERAPI

Det jeg oplever i parforhold er, at alle vægter ærlighed meget meget højt. Vi ønsker alle ærlighed i parforholdet. Altså at vi kan sige alt, og at vores partner siger alt…også det der gør ondt… i teorien!
I praksis, er min oplevelse, at ærlighed kan gøre meget ondt…så ondt at man vælger ikke at dele den – sandheden med sin elskede….
Eller at vi i praksis ikke kender os selv så godt, så vi faktisk er i stand til at være ærlige om os selv. Og så er det lettere at være ”ærlige” om fejl og mangler ved sin elskede.

At kigge indad er det allersværeste… at dømme den anden er uhyre let… Dette er pointen i min parterapi…:-)

parterapi

Det er forskelligt hvad mand og kvinde får ud af det.

I er to selvstændige mennesker som hver især har jeres integritet og personlighed. Og det i engang blev forelskede i og tiltrukket af var den person som den anden er. Du blev vild med den måde din mand var mand på. Hans evne til at gå efter det han gerne ville have, hans lidenskabelige interesser, eller den måde han var i kontakt med andre mennesker på. Eller måske den insisterende måde han oprindeligt scorede dig på. Måske den lidenskabelighed han krævede dig med i det første halve år, hvor du følte dig begæret, ønsket, forgudet, krævet og berørt på. Den måde som han slukkede en enorm længsel i din krop og sjæl.

Hvad kan du/I få ud af parterapi?

Ganske enkelt…at finde ind til ham/hende du engang forelskede dig i. Ham du savner, ham du længes efter… Han er derinde bagved, hvis vi for en stund i terapien giver ham mulighed for at udtrykke sig om hvad der er galt. For der er tydeligvis noget der er galt. Noget der gør at han ikke føler sig godt tilpas i forholdet. Ellers ville han ikke trække sig og holde op med at tale med dig og røre ved dig.

Parterapi kan måske finde ind til begæret, kontakten og kærligheden som I begge længes efter, men ikke lige nu kan finde.
Mænd forskanser sig bag en facade af urørlighed og usårlighed… bag tavshed og kontaktløshed…når vi føler os angrebet og kritiseret. Når vi føler et pres for at skulle lave os om.

Kvinder derimod går i drama og udreagerer sin frustration og smerte ved at angribe og kritisere. Når hun i nogen tid har krævet og tigget manden om at være nærværende og udtrykke hvad han føler, bliver hun desperat af ensomhed.
I terapien kan jeg skabe rum for at du og din lægger panseret og fortæller hvad der foregår indeni Jer. Og det er netop det du så frygteligt meget længes efter at vide.
Men det kræver, at jeg i terapien bestemmer hvilken boks jeg lukker op for.

parterapi

parterapi

I har givetvis selv forsøgt mange gange at tale om det, men søger nu parterapi fordi det bare ryger ind i den samme blindgyde hver gang.
Derfor vil jeg styre samtale på den måde, at først lukker jeg den ene “boks” op, og den part får taletid til at udtrykke sig på den mest hudløst ærlige og sårbare måde, mens den anden bare skal lytte og forholde sig tavs.
Dernæst er det den andens tur…og så fremdeles.

Det handler ikke om argumenter og facts.

Det handler om følelser. Det var og er følelser der gør at I i fra start valgte hinanden, og det er i følelsernes land at I igen finder sammen.

I parterapi arbejder vi primært med kommunikation.

Jeg hjælper de to partnere med at udtrykke det usagte.
At støtte til at få sagt det man ikke helt vil være ved.
Det der står imellem to mennesker.

Det der skaber afstand og ofte er det, der ikke bliver sat ord på.
Det lyder meget enkelt… men er utroligt svært…for mig..for dig…for alle.
For vi taler om de sider i os selv, som vi har svært ved at stå ved…. nogen kalder dem SKYGGESIDERNE.

Men SKYGGESIDER…Hvad er det? Det ved vi måske godt og måske ikke…
For skyggesiderne lever deres skjulte liv i det ubevidste… og vi taler ikke om dem, nævner dem ikke, håber de forsvinder ved ikke at se dem, og kunne aldrig drømme om nogensinde at nævne dem, når vi er på date og vil score…
For umiddelbart taler skyggesiderne ikke til vores fordel.
Egoisme, selvoptagethed, jalousi, depression, mismod, alkoholafhængighed, dominans, egenrådighed, pleasernatur, behagesyge, uærlighed osv, osv

parterapi

parterapi

Hvordan får man det bedre? Hvorfor skal disse sider af vores natur frem i lyset? Skal de ikke bare bekæmpes? Skal de ikke undertrykkes? Hvad får man ud af at være sådan?

Fordi de sider er en del af os selv…lige såvel som de lyse sider er en del af os selv. Vi kan ikke lade være med det. Hvis ikke vi vil se på vore skyggesider, så vil de i tide og utide stikke deres grimme fjæs frem og spolere vores parforhold. For når vi kommer så tæt på et andet menneske som vi vi gør i et parforhold, så kan vi ikke længere holde de mørke sider af vores natur nede.

HVORFOR GÅR MAN I PARTERAPI?

Folk kommer i parterapien af mange forskellige grunde. Fælles er nok at I er nået dertil hvor I ikke kan komme videre ved egen hjælp. Et eller andet sted vil den ene af Jer eller Jer begge gerne videre med hinanden. Men det virker meget håbløst.
Det virker som om, at lige meget hvad du gør så føler din partner sig angrebet og går i forsvar enten ved at blive aggressiv eller ved at lukke sig inde i en skal. Du kan ikke nå ham. Han forskanser sig, og du oplever at det kun er dig der reelt gør noget for at jeres forhold fungerer.
Eller du oplever måske at du ser problemer som hun ikke ser. Når du gør hende opmærksom på problemerne i jeres relation, negligerer hun dem.

HER FØLGER EN GOD ARTIKEL

Vil du læse om undervisning i tantra massage for par så klik HER

Har Du lyst at læse om workshops i tantra massage for par så klik HER

Peter Hjeds, Certificeret psykoterapeut og tantramassør

Tantra massage Terapi Bodywork Sexual-Healing