SEX – EN VEJ TIL GUD

yoni massage

PETER HJEDS

certificeret psykoterapeut og tantra massør

Tantra massage, Bodywork, Sexual Healing, Terapi

Århus, Aalborg, Odense, København

Sex - en vej til Gud

SEX – EN VEJ TIL GUD

David Deida er en forfatter som jeg sætter meget stor pris på.

Jeg synes han rammer essensen i parforholdet så godt, med sine velvalgte ord.

Der er ingen jeg kender, der på samme måde kan beskrive forskellen på det kvindelige i kvinden og det maskuline i manden, som Deida.

Men han understreger at vi mænd også har en feminin kerne. Den er den vi mærker når vi bliver følsomme, bruger vores intuition, sanser, fornemmer, mærker, nyder, danser, følger stemninger osv.

Samtidigt har kvinden også sin maskuline del som hun bruger i sit daglige liv på arbejdespladsen og hjemme. Det er når kalenderen skal styres, tider skal holdes, ansvaret for den gamle mor skal tages, der skal styres og organiseres, økonomi og madplaner, alle behov i familien skal tilgodeses og ferier skal planlægges. Det kræver nærvær og bevidsthed for såvel mænd som kvinder.

Der hvor det så i følge Deidas mange bøger om polaritet i parforholdet “går galt” er når det kommer til intimitet, sex, kærlighed, tiltrækning, liderlighed og berøring.

Det går galt hvis begge parter er for meget ens. Hvis både mand og kvinde er i deres maskuline, dvs de begge vil styre og bestemme i sengen. Hvis de begge vil holde roret og har ide om hvad der skal ske. Så går det galt, og tiltrækningen forsvinder måske, og erstattes af kamp, diskussion, vilje mod vilje.

I et forhold med stor polaritet er det sexuelle initiativ hos den ene part (mand eller kvinde), mens den anden er i sit feminine og overgiver sig, hengiver sig, slippe kontrollen, slipper styringen og går i nydelses-mode.

I sengen kan det gå lige så galt hvis begge parter er i sit feminine, uden initiativ, henflydende og svømmende.

“Hvad skal vi?” –  “Det ved jeg ikke, hvad synes du?”

Sex – En vej til Gud … Hvad gør man så ?

Han har mange beskrivelser af hvordan man kommer videre i et forhold uden polaritet.

Hvis begge er kommet til at ligne hinanden for meget, og modsætningen er udvisket. Når den tiltrækning som var i starten, er sivet ud af forholdet. Den polaritet som først var hele grunden til den stærke sexuelle tiltrækning som starter mange forhold.

Når mand og kvinde feks mødes ved dagens slutning og man vil forbinde sig med hinanden, er Deidas bud, at man mærker ind på hvem der er i mest overskud og at den mand/kvinde tager initiativet. Mens den anden som trænger til at fyldes op hengiver sig til den andens styring.

Traditionelt har vi mænd haft initiativet og styringen i sex, og har arbejdet intenst på at få kvinden til at overgive sig. Men med bevidsthed kan manden/kvinden få mulighed for at blive fyldt op i sit feminine og komme ind i sig selv i overgivelse og nydelse, uden at skulle arbejde så hårdt.

Mange kvinder har i deres arbejdsliv ansvar kontrol og styring inde i dagligdagen, og trænger måske til at give slip når dagen er forbi. Hendes udfordring er at give slip i tillid til at manden bevidst tager over, og tager initiativet. Men for mange kvinder kan det være meget svært at slippe når hovedet i mange timer har været i gang med at snurre, lægge planer, styre, kontrollere og planlægge.

Dette er en af udfordringerne i nutidens parforhold som jeg dagligt hører fra mine klienter.

Forskellen på hverdagen på job og hjemme er ikke længere ret stor mellem kønnene, og derved udviskes kønsforskellene.

Men desværre udviskes også polariteten og den sexuelle tiltrækning, med mindre vi bevidst arbejder den tilbage i vores forhold.

Læs en fantastisk bog af David Deida som netop er oversat til dansk: “Sex – en vej til Gud”

Jeg har herunder lagt et citat fra bogen.

Du kan også opleve ham live her

Måske du vil på Deida workshop i Danmark. Hans nærmeste samarbejdspartner kommer årligt til Danmark og underviser i polaritet. Hun har netop været i Kbh, men du kan følge hendes planlagte kurser og events her

Hvis du vil læse mere om hvad jeg kan hjælpe dig og din partner med kan du læse videre her, her og her

Kærligst Peter Hjeds

Kontakt Peter Hjeds her

Sex - en vej til Gud

Sex – En vej til Gud   …et citat…

“En mands bevidsthedsmæssige stabilitet er noget af det, der mest tænder en kvinde. Hans evne til at være til stede og åben i kærlighed – uanset hvor ekstreme hendes fysiske eller følelsesmæssige udtryk måtte være – er en stor gave til hende.

Mange mænd fejler på den ene eller anden måde: Enten opretholder vi en rigid selvkontrol, som om vi var ufølsomme, målstyrede robotter, eller også fortaber vi os i kvindens energi og udsprøjter vores sæd – eller også mister vi vores bevidste tilstedeværelse – i samme øjeblik hun for alvor bliver seksuelt ophidset. De fleste af os mænd holder os enten tilbage eller lader os suge ind i den seksuelle hvirvelstrøm.

En mand kan lære at deltage fuldt ud i den seksuelle leg uden at holde sig tilbage, samtidig med at han forbliver centreret, nærværende og forankret i bevidstheden i stedet for at fortabe sig i energien. En kvinde, der opfatter konstansen i hans kærlighed og opmærksomhed, kan stole helt på ham og overgive sig til det fulde følelsmæssige og seksuelle udtryk, vel vidende at han ikke fortaber sig eller bliver revet med.”

Fra David Deida: “Sex – en vej til Gud”