KRAFTEN I ET NEJ

 

Ligeså vigtigt som at kunne bryde grænser og sige ja til livet, ligeså vigtigt er det at sætte grænser og sige nej til andres krav og vilkår, til alle ”bør” og ”skal” i livet og udgå fra sine egne behov og mål i livet.

På grund af vores almindelige pænhed, føjelighed og tilpasningsevne havner vi alt for ofte i pænhedsfælden seksuelt og lader den anden bestemme vilkårene i kærlighedslivet.

KRAFTEN I ET NEJ

”Jeg vil optage plads – ikke bare give. Jeg har altid haft svært ved at kræve nydelsen. Jeg vil frigøre mig fra følelsen af at blive seksuelt udnyttet. Jeg vil blive bedre til at tage imod. Jeg vil forbedre min seksuelle selvtillid og tagefor mig af retterne i sengen. Jeg har ikke tilladt mig selv at tage imod nydelse. Jeg synes ikke jeg har ret til at kræve så meget tid som det tager.”

Hvor svært er det ikke for en kvinde at omstille sig fra altid at være til tjeneste og til at blive selvcentreret, tage føringen seksuelt og bestemme, hvad der skal i sex, simpelthen blive egoistisk og sætte sin egen nydelse forrest? At glemme sin partner og, uden hensyn til omverdenen, helt at koncentrere sig om sig selv og glide ind i sin egen nydelse – forudsætningen for at nå ekstatiske højder – er ikke noget kvinder bliver opmuntret til gennem opdragelsen, kvinderollerne eller omverdensnormerne.

Hvis du vil opleve passionens dyb og nydelsens lykke, er det altså på tide, at du befrier dig selv fra pænhedsfælden, hvor man altid ofrer sig selv for andre og går ind på andres vilkår. Tænk mere på dig selv og hvad du ønsker dig af et kærlighedsforhold eller af livet, og begynd at benytte dig af nej’ets kraft.

 

Citat fra ”Kvindens nydelse”af Ylva Franzen

Kraften i et nej

Peter Hjeds

certificeret psykoterapeut

og tantramassør

TANTRA MASSAGE, BODYWORK, SEXUAL HEALING, TERAPI

Århus, Aalborg, Odense, København