12963890_10154141419344060_3988877073545715299_n

Hvad har tantra med en vandslange at gøre?

Du kommer til tantra massage for at mærke energien strømme i din krop, men du kan mærke at din energistrøm er lukket.

Du kan mærke at der er noget i vejen.

Du kan mærke at der er et eller andet der stopper.

Du kan mærke at du vil gerne vil have tantra massage for at mærke energien strømme i din krop.

Måske kan du huske tidligt i dit liv da energien strømmede mere frit end i dag? Da du ikke holdt dig tilbage og derfor være fyldt op af livsglæde i dit liv.

Men nu har du fået nogen dårlige og trælse oplevelser med i bagagen, som har gjort at du måske har lukket lidt ned, og nu vil du gerne igen at lukke op.

Og lad mig her endelige understrege at det jo ikke er noget du eller jeg gør med vilje. Det sker bare. Vi har en grund til at lukke ned. Måske var det engang livsvigtigt for os at lukke ned. Men nu er er du et andet sted i dit liv med mere overskud, tid og interesse personlig udvikling

For du mærker intuitivt at det at lukke op vil betyde at du får mere af det du savner i dit liv; glæde, juiciness, kærlighed, flow

Energistrømmen i kroppen er at sammenligne med vand.

Vand strømmer som vi alle ved og finder sin egen vej. Og hvis man bremser op så hober vandet sig op og finder nye veje eller der opstår tryk.

Hvad sker der når vi lukker helt op for vandet i en haveslange, og hvad sker der når vi så laver et knæk eller to eller tre knæk på slangen?

Der sker det at knækkene stopper flowet af vand og der opstå et pres og ophobning. Lige sådan i vores krop.

Hvis der er et knæk på slangen så opstår der pres og vandet strømmer ikke frit, og det samme foregå i din krop.

quote_76

I det følgende vil jeg beskrive tre ”knæk på vandslangen” som jeg har oplevet i tantramassager. Og igen disse tre opdigtede kvinder gør det jo ikke med vilje. Det er ikke nogens skyld. Det sker bare og er en mekanisme vi alle sammen kender, og derfor meget genlendeligt for hver og en af os. Men hvordan lukker man op? Det kan føles som om der er større kræfter på spil end at viljen til forandring kan gøre det.

  1. Britta i tantramassage slipper laangsomt og synker ind i sig selv og i nydelse. Men på et tidspunkt stoppede pludselig det flow. Det var tydeligt for mig at mærke at energien stoppede og blev helt stille. Resten af massagen blev helt stille og der var stor forskel på hendes energi strøm før og efter. Under samtalen efter massagen fortalte Britta, at hun pludselig var blevet ramt af en skamfølelse, og spændte op. Så skamfølelse er et knæk på slangen og der vil være rigtig god grund til at arbejde med den skamfølelse for denne kvinde for igen at komme i flow.

  2. Katrine kom til tantra massage og sagde på forhånd at hun ikke ville være en Tudemarie. Hun havde grædt så meget i sit liv og nu skulle det være slut. Så hun havde bestemt sig for at hun ikke ville græde under tantramassagen. For hende var det et knæk på vandslangen at have bestemt sådan noget på forhånd. Der er lukket ned for energiistrømmen. Så at bestemme sig på forhånd hvad man vil og ikke vil dæmper energien. Hvis kroppen vil græde så lad den græde!

  3. Tredje og sidste eksempel er Bente som på forhånd havde bestemt at hun ikke ville mærke seksuelle energi under tantramassage. Hun ville gerne mærke alle andre energier, men ikke denne. Når man lukker ned for en naturlig del af sig selv, er det som et knæk på en vandslange. Denne nedlukning gør at hun ikke kommer i frit flow. Enegien/vandet i hendes krop/vandslange kan ikke strømme frit da der er et luk/knæk.

    above-the-great-barrier-reef-queensland-australia

I et tantrisk forløb vil man typisk arbejde med at slippe disse knæk på vandslangen, sådan at vandet kan strømme frit, hvis det er det man vil.

Hvis vi lader livskraftsenergien strømme som den selv vil i vores liv, vil vi i langt højere grad mærke os selv, vores grænser, kontakten til os selv, med større empati og indføling overfor andre mennesker. Og vi vil mærke de følelser og stemninger som bor i vores krop, både de lyse og mørkere. Det hele hører med. Vi kan ikke lukke af for de mørke følelser uden også at lukke af for de lyse. Ligesom i eksemplet med vandslangen, kan vi ikke lave et knæk på slangen som kun tillader varmt vand at strømme igennem. Det findes ikke!

Du kære læser af min blog, som gerne vil have en god forberedelse til tantramassage og til livet i sin helhed. Mærk efter hvor i dig selv og i dit liv du holder dig selv tilbage: Bestem dig for at at give slip, give slip, give slip.

Kærlig hilsen Peter, tantramassør og psykoterapeut