ELSKOV

 

Tantramassage i parforholdet er en pragtfuld måde at komme tættere på hinanden på. Og nyde nærværet og intimiteten uden at gå efter et mål eller have et projekt.

 

Når man fordyber sig i berøringen opdager man ofte hvor let det er at glide over i at have en hensigt med berøringen, og når man så slipper den hensigt igen….  ja så vil man selv og den anden opleve en tidløs nydelse uden start og slutning…

 

Vi er alle så vant til…så programmerede til at gå i projekt med et mål for øje…

 

ELSKOV

Der kan også være mål man er så forhippet på at nå, at man ikke opdager og mærker nuancerne undervejs.

Næsten som en turisttur til Paris, hvor man bare skal nå fra hotellet og til Eiffeltårnet uden øje og sansning af livet, farverne, duftene og menneskene undervejs…. man bare går mod målet med øjnene stift rettet mod tårnet, som om det er der den største og eneste glæde er.

 

ELSKOV

Tantramassagen er som hele tiden at være på vejen uden mål… hele tiden stoppe op mærke, sanse, glide videre, dreje af, lette trykket, fordybe trykket, drille lidt, kilde lidt, overraske, pirre…altsammen uden at den anden kan regne noget ud eller gætte sig frem til hvad der nu sker, For den der giver massagen ved heller ikke hvad der nu sker, for det er ikke forudbestemt eller planlagt… det der sker sker i nuet, og opstår lige der.

 

Måske ligesom hvis man rejste til Paris, og bevægede sig ud af hoteldøren og mærkede efter om man nu vil gå til højre eller venstre, og om man måske skal blive i denne gade eller slentre ned i en smøge, sidde på en cafe, tage en bus, ligge på et tæppe i en park, fodre duer, drikke et glas vin, se på legende børn, tale med franskmand på en bænk….. lade nuet afgøre hvor og hvad der sker…bare lade det ske…. og måske står man alligevel pludselig for foden af Eiffeltårnet, men ikke som led i en plan, eller som resultat af en anstrengelse… Eiffeltårnet er der bare, akkurat ligesom en ethvert andet sted i Paris, der passeres.

 

ELSKOV

Vi er så vant til at have plan og mål med alt vi gør, så hovedet kan følge med, og regne ud hvor langt vi nu er fra målet, og kan vurdere om det går som planlagt. Men hvis nu elskov var et rum hvor vi slap dette med plan og mål, ville vores hoveder kunne slappe af og måske slippe kontrollen og styringen med det hele, og kroppene kunne tage over og gøre det som kroppene nu finder bedst og dejligst. Hovedet vil hele tiden forsøge at blande sig og fortælle kroppen hvad der er bedst, men må give op kroppens nydelse overmander og går i et. Så må hovedet give fortabt og kroppen bliver til krop på sin egen måde, som sanserne nu sanser er dejligst.

ELSKOV

Peter Hjeds

certificeret psykoterapeut

og tantramassør

TANTRA MASSAGE, BODYWORK, SEXUAL HEALING, TERAPI

Århus, Aalborg, Odense, København