tantra

Dobbelthed

Forleden dag havde jeg en session med Birthe.

Birthe havde bestilt en tantramassage, men da hun kom, var hun meget usikker på om det alligevel var noget for hende.

Da hun kom talte vi længe om hendes ønske og hendes tvivl, og lidt efter lidt kom hun frem til, at hun slet ikke var klar til at lægge sig at modtage tantramassage.

I stedet udviklede samtalen sig til en ”stoleterapi”

For de af jer som ikke kender stoleterapi/gestaltterapi vil jeg kort forklare, at vi alle har flere sider af vores personlighed. Vi har flere stemmer i os som i mere eller mindre grad fører samtaler og diskussioner inden i os når vi skal beslutte os for, hvad vi vil gøre i vores liv. I denne terapiform sætter man to dele af personligheden overfor hinanden, og klienten indtager først den ene stol og dernæst den anden stol for at klargøre de forskellige sider personlighed.

Det viste sig, at Birthe havde en hjerte-side i sin personlighed, som havde stor lyst og længsel efter at mærke sig selv, give slip på kontrollen, mærke sanseligheden og synke ind i sig selv og nydelsen. Når Birthe sad i hjerte-stolen mærkede hun, at hun blev blød og åben i kroppen og at hjertet bankede roligt. Hun faldt til ro og blev afslappet.

Når hun derimod satte sig i den fornufts-stolen kom bekymringen for hvad hendes mand vil tænke om tantra, og hun følte en stor skam over at opsøge en tantramassør som mig. I kroppen mærkede hun at hjertet lukkede sig og at maven snørede sig sammen, og hun følge sig meget tung i kroppen, mens hun talte fra denne stol.

En del gange skiftede Birte stol og talte snart fra den ene stol og snart for den stol, idet hun levede sig helt ind i de følelser som dukkede op.

Efter nogen tid var der ikke flere ord og uenigheden mellem de to stole ophørte, og hun fandt en indre ro i sig selv. På det tidspunkt rykkede hun så over til sin plads ved bordet igen, og følte sig afklaret og i ro med sig selv. Hun havde nu afklaret sig med stemmerne i hovedet og forstået og mærket en klar beslutning tage form. Allerede fem dage senere mødte hun op til en tantramassage i en langt mere afklaret udgave af sig selv.

Som du kan høre på dette eksempel med Birthe, er der i tantra talrige muligheder for at arbejde og afklare sig selv, for i tantra dukker alle følelser og tanker som har ligget skjult op, og kræver at blive lyttet til.

Derfor hører tantra og selvudvikling og terapi for mig totalt sammen.

Kærlig hilsen Peter Hjeds, tantramassør og psykoterapeut

www.peterhjeds.dk